vrijdag 30 december 2011

Het Central Park van Leidsche Rijn

Onlangs is men begonnen met het aanleggen van een zogenaamde Parkpergola rondom een deel van het Máximapark. "De gemeente is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van de Parkpergola, een 6 meter hoge begroeide transparante rand rond de Binnenhof in het Máximapark. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken. In januari 2012 worden dan naar verwachting de eerste twee onderdelen van de Parkpergola geplaatst."

Marketing van de gemeente Utrecht:
"In het hart van Leidsche Rijn groeit een park met ongekende kwaliteit en allure. Rustgevend én levendig, een belevenis voor iedereen uit Leidsche Rijn, Utrecht en daarbuiten. De hoofdentree van het park ligt bij de Utrechtseweg 4, tegenover de parkeerplaats.

Het ontwerp is van West 8 Landschapsarchitecten. Het park bestaat uit zes hoofdonderdelen: Het Lint, De Binnenhof, De Buitenhof, Parkpergola, Vikingrijn en Sportparken.

Ridderhofstad Den Engh en Castellum Hoge Woerd horen ook bij het park. Aan de randen van het park is ruimte voor bijzondere woningbouw, vaak in de vorm van vrije kavels.

Het Máximapark is 300 ha groot, vergelijkbaar met de binnenstad van Utrecht. Het park wordt in fases aangelegd en is nog niet helemaal klaar. Maar van grote delen kunt u nu al volop genieten. Ontdek wat er zoal te beleven is. Kijk bij de verschillende parkdelen wat er al is en wat nog komt."

Klik hier voor een film met luchtopnamen van het Máximapark!

Geen opmerkingen: