zondag 10 januari 2010

Foto's uit Noord-Nederland

De eerste foto's geschoten door familieleden uit het noorden van Nederland heb ik ondertussen via de mail ontvangen. Bij deze een selectie.
Foto's gemaakt door mijn ouders in Oosterhesselen (Dr):



Foto gemaakt door mijn opa in Oosterwolde (Fr):


Ik had trouwens nog niet gemeld dat het vrijdag gelukt was om lokaal zeer strenge vorst te halen. Het station op vliegbasis Leeuwarden had boven een vers sneeuwdek de eer:


De vooruitzichten blijven vooralsnog winters. Dit weekeinde en ook morgen nog is het vooral gerommel rond (net onder) het vriespunt, daarna verscherpt de vorst zich wederom. Later in de week dringen oceaandepressies en bijbehorende fronten steeds verder op richting het continent. De numerieke modellen hebben hier vanzelfsprekend moeite mee, maar de kans lijkt vooralsnog groot dat de winter zich handhaaft in een groot deel van de Benelux.
De EPS van het ECMWF laat zien dat ongeveer de helft van de berekeningen opteert voor een geslaagde dooi-aanval in De Bilt vanaf begin volgende week, terwijl de overige berekeningen de diepvrieskoude handhaven. Het gemiddelde der berekeningen komt daardoor precies rond nul uit, een bijna volmaakte bifurcatie:

Geen opmerkingen: