Opnieuw begon de dag met een wereldstad gehuld in een grijs deken van lage wolken. Er waaide ook een frisse zeewind, maar alles wees erop dat het in de loop van dag weer zou opklaren. De verwachtingen spraken zelfs van de warmste dag van de week (rond 30°C zou het moeten worden).
Maar eerst een frisse ochtend, dus laten we maar beginnen met een stevige wandeling. Middels de website newyork.nl zijn we op een gratis audiotour gestuit, de New Amsterdam Trail. Thuis hadden we bijbehorende mp3-tjes gedownload en beide deden we een oortje in van Myra haar mp3-speler om de geschiedenisverhalen te luisteren.
De wandeling voerde ons vanuit Battery Park aan de zuidzijde van Manhattan door de oudste straatjes van de stad met Nederlandse geschiedenis, zoals Broad Street, Pearl Street, Water Street, Beaver Street (het was de Nederlanders in Nieuw Amsterdam vooral om beverhuiden te doen) naar Wall Street.
Aan het einde van deze trail vervolgden we de wandeling door over te stappen op wandeling 1 uit ons 100% New York boekje. Daarmee kwamen we al snel op het World Trade Center terrein. Een behoorlijk indrukwekkende ervaring, zeker ook het bezoek aan het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan 9/11. Ondertussen wordt er druk doende gebouwd aan weer een aantal hele hoge torens. De eerste, One WTC, is bijna gereed.
Dit is de (kersen?)boom die de aanslag overleefd heeft, buiten het terrein nieuw leven is ingeblazen en op vrijwel dezelfde plaats is terug geplant.
Vervolgens ging de wandeling verder door het bestuurscentrum van de stad,
naar de wijken Chinatown en Little Italy. Deze straat in Chinatown (Doyers Street) stond een eeuw geleden bekend als de straat waarin de meeste moorden van de VS plaatsvonden:
Daarna naar een ander berucht stukje, alhoewel er nu vooral wordt gesport, muziek gemaakt en gespeeld; Columbus Park:
Na de wandeling was het al ver in de middag en nog altijd grijs. Het was niet eens echt warm te nomen (maar nog altijd 10 graden warmer dan die dag in NL). Dus besloten we de metro te nemen en een museum te bezoeken met onze New York City Pass. We hadden niet veel tijd meer, musea gaan vroeg dicht in New York! We besloten het Natuurhistorisch Museum te bekijken. Het leek veel op het Natuurhistorisch Museum die we afgelopen december in Londen bezocht hebben, alleen was het ditmaal ruimer opgezet en duidelijk minder druk.
Eenmaal weer buiten was de zon doorgebroken en doken we direct het nabijgelegen Central Park in.
Weer uit de groene oase duik je direct de betonnen jungle in:
Een volgend doel deze vakantie was het te voet oversteken van de Brooklyn Bridge voor een uitzicht op Manhattan. En aangezien het nu helder geworden was, werd dit een aangename avondbesteding.
Na een heerlijke pizza in Brooklyn konden we Manhattan in het donker aanschouwen:
Daarna staken we de brug weer over en konden we nog even genieten van een zwoele zomeravond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten