maandag 27 april 2015

Toch nog een kleurrijke Koningsdag

Het heeft er even naar uitgezien dat de scheidslijn tussen zachte en koude polaire lucht het weerbeeld op deze koningsdag zou gaan bepalen. Veel wolken, regen en kilte zouden dan een negatieve invloed op het landelijke humeur hebben gehad en dat werd dan ook voor het weekeinde breed verkondigd in de verschillende media. Maar zoals zo vaak in het voorjaar is de voorspelbaarheid bij dergelijk grote luchtmassa scheidslijnen laag te noemen en zo kon het zijn dat meer dan 90% van het land momenteel te maken heeft met vriendelijk voorjaarsweer. De koude lucht heeft het front naar Duitsland verdreven, zodat het vrijwel overal droog en tamelijk zonnig is. Goed nieuws voor de feestende menigten, mogelijk minder goed nieuws voor de fruittelers, want de komende nacht zou het wel eens op uitgebreide schaal kunnen gaan vriezen.
Dat is voor later, momenteel is het aangenaam druk hier buiten bij de jaarlijke vrijmarkt. Het schijnt dat onze burgervader ook nog even voor een meet&greet aanwezig zal zijn.

Ook de voorjaarsbloeiers in de tuin laten zich momenteel van hun beste kant zien, wat een kleurenpracht! Misschien moet ik mijn eigen mini-corso eens gaan beginnen...

Geen opmerkingen: