vrijdag 11 september 2009

Viva La Vida!

Gisteren een optreden van de wereldband Coldplay in het Goffertpark in Nijmegen bijgewoond.
We waren al gewaarschuwd dat het verkeer wel eens een puinhoop kon worden, aangezien de dag ervoor bij het eerste optreden van ze alle wegen richting Nijmegen volgelopen waren. We zouden dus beter met de trein kunnen gaan, maar vanwege mogelijke problemen om op een laat tijdstip nog met het OV thuis te komen, toch maar met de auto gegaan.
Samen met Ewoud, Rob en Myra richting Nijmegen en vooral bij knooppunt Valburg kwamen we inderdaad vast te staan. Het duurde al met al 9 kwartier eer we bij de Goffert waren.
Gelukkig heeft Rob een nicht aan de rand van het park wonen en daar konden we mooi de auto parkeren en ook nog even een sanitaire stop maken.
Daarna door naar het festivalterrein, mooi opgezet met veel catering. Daar voegde Mark zich ook bij ons.

Na de consumptie van de bekende vette hap (met Miss Montreal op de achtergrond) beklom de Britse band de White Lies het podium. Ik kende een paar nummers van ze en deze speelden ze ook. Klonk goed! Onbekende nummers maakten duidelijk minder indruk.

Vervolgens bleef het bijna 3 kwartier stil en toen, eindelijk, kwam Coldplay tevoorschijn. De atmosferische condities waren op zich goed: droog en helder. De temperatuur hield niet echt over, maar iets vervelender was de matige noordelijke wind. Niet alleen voor de gevoelstemperatuur, ook voor de geluidskwaliteit. We stonden net voor het midden van het terrein en zelfs hier bleek het geluid af en toe te verwaaien. Verder was het heerlijke muziek, maar op één of andere manier miste er soms een “vol geluid” en ook het publiek ervaarde ik als veel minder uitbundig dan bijvoorbeeld bij een optreden van U2. Toch was het al met al een prima optreden en blijf ik zeer gecharmeerd van de muziek van de heren.


Videos:


















Na afloop kreeg iedere bezoeker nog een aardig cadeautje: een live album van Coldplay "Left Right left Right Left". De geluidskwaliteit en het publiek is daarop beter in orde.

De terugreis verliep zeer soepel. Blijkbaar waren we de drukte net voor, omdat we de auto zo dicht bij het park hadden staan. We werden onderweg nog ingehaald door een 'stretched limo'. De bandleden?

Al met al een zeer fijne avond. Ewoud, nog bedankt voor het rijden! ;)

Geen opmerkingen: