maandag 30 mei 2016

Een warm bezoek aan Kopenhagen


Het afgelopen weekeinde heb ik met twee collega's doorgebracht in Kopenhagen. Het was vooral een bezoek aan een voormalig collega van ons kantoor die nu in Denemarken werkt, maar we hebben ook gezamenlijk vele toeristische activiteiten ondernomen, want daar was het weer ook wel naar gelukkig.
Ons hotel bevond zich in Ballerup, een wijk/dorp een km of 15 van het stadshart van Kopenhagen. We blijven zuinige Hollanders natuurlijk. Om deze afstand te overbruggen hadden we in de stad voor twee dagen fietsen gehuurd. Niet de beste kwaliteit, maar ze kwamen vooruit.
Na het ophalen van de fietsen zijn we naar het WNI kantoor gefietst, aan de Noordhaven.

Vervolgens zijn we naar de toeristische trekpleister van de stad gefietst; het standbeeld(je) van de Kleine Zeemeermin:

Weer iets van mijn bucket list ;)
Om in het donker niet nodeloos te verdwalen en het inchecken zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn we aan het begin van de avond met z'n drieën naar het hotel gefietst en daarna weer terug de stad in. Aldaar hebben we een lekkere maaltijd genuttigd, bijgekletst en zijn we daarna het nachtleven ingegaan. Rond 01:30 fietsten we weer naar het hotel en hadden zodoende reeds 50 km gefietst deze dag.

De dag daarna konden we na een goed ontbijt weer naar de stad fietsen. Het was vrijwel onbewolkt en met een matig oostelijk briesje werd het al snel tegen de 20 graden.
Een ideale dag om de stad te verkennen en dat gebeurde dan ook!

Bij het Christiansborg slot konden we gratis de toren beklimmen en hadden vanaf daar een fraai zicht over de stad:

Ook de Sontbrug en Malmö aan de andere kant van de Sont waren goed zichtbaar:

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de kleurrijke huizen aan de Nyhavn:

En verder naar Amalienborg, Frederiks Kirke, langs het Radhus,

Om uiteindelijk in het beroemde park Tivoli uit te komen. We zijn natuurlijk in beide achtbanen geweest (was de moeite!) en in de avond hebben we met honderden Denen in de buitenlucht op het grote scherm naar de Champions League finale gekeken.

Rond middernacht verlieten we het park en werd er nog even een fraai vuurwerk ontstoken.

Op de laatste dag hebben we minder ver gelopen, maar nog wel een bezoek gebracht aan de Strandgade, Vrijstad Christiania en de Street Food Market. Opnieuw was het heerlijk weer, maar zodra we in het vliegtuig zaten, was dat voorbij en was het zicht vanuit het vliegtuigraam ook beperkt. Hier nog een laatste blik op de Sontbrug:

Kopenhagen blijkt een zeer fraaie en levendige stad en natuurlijk hebben we het enorm getroffen met de atmosferische omstandigheden en onze privé gids!

Geen opmerkingen: