maandag 28 juni 2010

Het vlinderboompje bloeit

Net als vorig jaar is eind juni de vlinderstruik (Buddleja davidii) tot bloei gekomen in onze tuin. Ondanks de forse snoei in het vroege voorjaar is de struik nog hoger uitgegroeid dan vorig jaar en torent nu boven onze schuur uit. De hoogste bloempluim zal nu op zo'n drie meter hoogte hangen. Dat is niet erg, want de plant staat helemaal achterin de tuin en is nu in volle glorie te aanschouwen. Hopelijk houdt de bloei het net als vorig jaar tot begin oktober vol!

Ook de rest van de flora gedijt goed onder de huidige zonnige warmtegolf, zo ook de exoten. Wel dien ik vrijwel elke dag te beregenen, want de afgelopen weken is er amper significante neerslag gevallen.






Vanzelfsprekend worden er ook nogal wat insekten aangetrokken. Sommige ben je liever kwijt dan rijk, maar spinnen zijn meer dan welkom. En ze voelen zich ook meer dan welkom!


Het treft wel dat mijn weekje verlof samenvalt met hoogzomerse condities, dus we kunnen er geregeld op uit trekken. Morgen lekker varen in Giethoorn en woensdag wandelen in de Eifel. Maar nu eerst Oranje!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hup Holland hup. Je tuintje ziet er mooi uit! Wat is eigenlijk dat groot oranje blad?
W

Unknown zei

Dank W!
Dat blad is van de Ensete Ventricosum Maurelli, een schijnbanaan die van oorsprong op de hoogvlakten van Ethiopië groeit.
Meer info: http://www.musafreaks.com/Bananen/Ensete-Ventricosum-Maurelli