woensdag 30 juni 2010

Wandern im Eifel

Vandaag ging de reis naar de oosterburen en wel naar een mooi stukje Eifel, ten zuiden van Bonn. Aldaar hebben we de "Eifel-Traumpfad Heidehimmel Volkesfeld" gelopen. In vogelvlucht ziet dat er zo uit:

De atmosferische condities waren redelijk perfect, al zorgde gebrek aan wind er wel voor dat het soms wat warm werd. Maar geregeld schoven er vriendelijke cumuli voor de zon en konden we weer even bijkomen. Opvallend genoeg zijn we tijdens de wandeling geen enkele menselijke ziel tegengekomen, heerlijk dat dat nog kan!
Hieronder een paar fotootjes:





We zijn wel redelijk wat wild tegengekomen; vooral vlinders en andere insekten, maar ook een konijn en een muisje. Meest opvallend was een rode wouw die redelijk dicht bij kwam. Maar toen ik éénmaal de telelens op de camera had, was hij alweer gevlogen natuurlijk. Nog wel een snapshotje met de compact camera, maar daarop is het gevogelte amper te identificeren:

Ook leuk, een atmosferisch/optisch verschijnsel, de circumhorizontale boog! Deze is in onze contreien alleen rond de langste dagen met de hoogst mogelijke zonnestand zichtbaar:

Geen opmerkingen: