vrijdag 2 juli 2010

Een middagje in het Gooi

Gisteren hadden we bedacht om naar Muiden te gaan en aldaar het veertje naar het fort-eiland Pampus te nemen. De reis en het verblijf aldaar zouden toch een mooie drie uur in beslag nemen en op het water zou het vast veel aangenamer zijn dan in het hete binnenland.
Maar niet alles werkte mee. Ten eerste was het nogal druk op de snelwegen naar Muiden, want vanwege een afsluiting van de A12 moest het verkeer omrijden via Amsterdam. De grootste tegenslag was het parkeren in Muiden, want daar kon alleen met chipknip betaald worden en ons saldo bleek onvoldoende voor de tijd die we nodig dachten te hebben. Uiteindelijk hebben we de auto aan de rand van het stadje geparkeerd (gratis!), maar nu waren we te laat voor de afvaart naar Pampus. En om nu ruim twee uren in Muiden te blijven wachten, zagen we toch niet zo zitten.
Even hebben we nog gedacht om het Muiderslot te bezoeken, maar de entreeprijzen en het zomerse weer deden ons besluiten buiten te blijven. Wel nog even een snapshot van het kasteel:

Vervolgens zijn we naar Naarden gereden om aldaar rond te struinen in de vesting.
"Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn unieke stervorm. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. Er is goed te wandelen over de verdedigingswerken. Ook een rondvaart rond de werken is mogelijk. De omvangrijke, uitstekend gerestaureerde vesting, waarvan de meeste delen uit de 17e eeuw over zijn, is voor het grootste deel vrij toegankelijk."
Naarden bekeken vanuit de lucht, de stervorm is hierbij duidelijk te zien. (Google Maps):

De stadswandeling:





1 opmerking:

Anoniem zei

Prachtige foto's.

groet
Frans
http://gooijer.nl.jouwpagina.nl