zondag 4 juli 2010

Utereg me stadsie

De hoop van eergisteren is nog bewaarheid geworden; gistermiddag trokken forse buien over het land! Myra en ik hebben nog even bij IJsselstein gekeken of het fotogeniek zou worden wat onze kant op kwam, maar dat viel tegen. Wel brachten de buien bijna 12 mm regen in onze pluvio en bovendien kwam het ook nog tot wat hoogteonweer:

Boven de Ardennen, Duitsland en ook Achterhoek waren de buien veel interessanter; waarschijnlijk zijn er zelfs supercellen actief geweest!
Vandaag kleurde de lucht aanvankelijk weer vooral blauw, dus tijd om actief te worden. Nu kennen we het centrum van Utrecht redelijk goed, maar in de buitenwijken komen we niet regelmatig. Tijd om daar eens verandering in te brengen door de fietsroute de Groene Stad Utrecht te fietsen!
Vanuit Leidsche Rijn zijn we over de A2 naar Zuilen gegaan (bekend terrein). Van daaruit ging de reis langs de Vecht naar Tuinwijk en Tuindorp, door naar Voordorp en Rijnsweerd, door het Wilhelminapark naar Lunetten en vervolgens via Hoograven en Laagraven richting Papendorp. Aldaar zijn we via De Meern weer terug naar huis gefietst. Een mooie route, Utrecht heeft veel verborgen fraais!
Hieronder een selectie foto's van wat we zoal tegen kwamen:








Geen opmerkingen: