dinsdag 8 november 2011

Do You Wanna?

The Kooks hebben gisteravond hun Europese tournee afgesloten in Amsterdam. De Britse rockband zette in een uitverkochte Heineken Music Hall muzikaal een strakke show neer. Een sterke setlist, fraaie bijbehorende lichtshow en een goed geluid kregen de sfeer er al snel in. Voor in de zaal stonden aan het geluid te horen een hoop gillende meisjes die waarschijnlijk vooral voor zanger Luke Pritchard zijn gekomen. In deze sympathiek ogende en energieke frontman van de band zag ik wel enige overeenkomsten met Jim Morrison in zijn betere periode.

De gespeelde songs varieerden van rustige nummers als Seaside:

tot meer grootse stadionrock als Do You Wanna waarbij het dak van de HMH in beweging kwam:

De liedjes van de band liggen over het algemeen prettig in het gehoor en hebben vaak behoorlijke hitpotentie, maar het is geen testosteronrock en dat verklaart voor een deel de grote schare tienermeisjes die idolaat van de band zijn.

Het voorprogramma werd trouwens verzorgd door de Britse band Morning Parade. Rob en ik hadden ze afgelopen zomer al gezien op een festival in Utrecht en toen waren we niet helemaal overtuigd van hun kunnen. De band zou je kunnen kennen van de single Under the Stars of hun nieuwste single Us & Ourselves.
Ze speelden nu gelukkig een stuk strakker dan afgelopen zomer.

Al met al een fijn concert om mee gemaakt te hebben!

Geen opmerkingen: