vrijdag 2 november 2012

November in de tuin

Altijd leuk voor mijn eigen archief; een overzicht van de staat van ons tuintje aan het begin van de maand november.
De vorst van vorig weekeinde heeft, zoals op deze blog eerder gezegd, lichte schade aan de exoten veroorzaakt, maar over het algemeen staat de flora er nog prima bij.

Terwijl de vingerplant bezig is een bloemscherm te vormen (een typisch late herfstverschijnsel), staat de Brugmansia (trompetbloem) erbij alsof we nog midden in de zomer zitten. Er zitten momenteel zelfs meer bloemknoppen aan dan tijdens de afgelopen zomer. Ik probeer de plant dus zo lang mogelijk buiten te houden en heb er vorig weekeinde een zeil tegen de vorst over gedaan, maar toch hebben de jonge uitlopers enige vorstschade opgelopen:

Ondanks dat er geen direct zonlicht meer in de tuin komt, zijn de aardbeiplanten nog drukdoende bloesem en vruchten te vormen. Hetzelfde geldt overigens voor de tomatenplant die nog buiten staat, maar rijpen zullen de vruchten nu niet meer.

Verder heb ik vandaag her en der wat winterviooltjes geplaatst om toch wat kleur te houden tijdens de komende winter.

Nog een tweetal foto's. De sierkers begint herfstleuren te vertonen, daarna wachten op de bloesems in het voorjaar. De skimmia's staan al vol bloemknoppen en ook de geraniums bloeien nog:

Hortensia, zwarte bamboe, crocosmia's en bananen:

Geen opmerkingen: