zondag 11 november 2012

Skyfall op IMAX

Gisteravond zijn Myra en ik in de Pathé ArenA geweest om de laatste Bond "Skyfall" in een IMAX-zaal te zien en dat werd een heerlijk avondje! Het grote IMAX-scherm en het enerverende geluid maken die paar euro extra voor een kaartje meer dan waard.
De film zelf was zeer onderhoudend, de twee-en-een-half uur zijn werkelijk voorbijgevlogen. Natuurlijk weet je qua verhaallijn zo ongeveer wat je bij een Bond-film kan verwachten, maar de actiescènes zaten goed in elkaar en leken meestentijds tamelijk realistisch. De "schurk" in Skyfall (gespeeld door acteur Javier Bardem), vond ik zelf één van de beste personages in de film, lekker vol wraak en een meesterlijke planning om zijn doel proberen te bereiken.

Enkele recensies:
Filmtotaal: "Hoe meer er verandert, hoe meer er hetzelfde blijft. Skyfall combineert met succes het oude met het nieuwe en maakt 's wereld beroemdste geheim agent weer relevant voor de eenentwintigste eeuw. De Britse geheime dienst MI6 en 007 worden onder vuur genomen door de eigen overheid en door internationale terroristen die zijn voortgekomen uit het Britse koloniale verleden (net zoals Bin Laden ooit gefinancierd werd door Amerikanen). Tegen die achtergrond drinkt Bond weer martini's en keren andere bekende elementen van vroeger ook terug. Zo kijkt deze drieëntwintigste officiële Bondfilm met een flinke knipoog terug naar het verleden, maar houdt het vizier op de toekomst gericht."

Volkskrant: "Sam Mendes' kijk op Bond is er een vol nostalgie, en haakt in bij het 50-jarige jubileum in de filmzaal. Zelfs de originele Austin Martin DB5 komt weer van pas, met ingebouwd machinegeweer. Een soort meta-Bond dus: van de klassieke Chinese casino-scène met volwaardig en níet ironisch Martini-moment, tot de verbluffend mooi gefilmde derde retro-acte, waarin Bond zijn eigen familieverleden bezoekt, ergens op zijn familiekasteel te Schotland.
Skyfall is wonderschoon gefilmd door camera-veteraan Roger Deakins (negen Oscar-nominaties, nooit gewonnen), in kalme, serene stijl. Ook is naar Bond-begrip in gelaagd drama voorzien: in de kern draait Skyfall om de moeizame doch liefdevolle relatie tussen Bond en M, die ook voor schurk Silva ooit van grote betekenis was."

Trailer:


Veel meer zal ik er niet over verklappen, ervaar het vooral zelf in de bioscoop!

Geen opmerkingen: