zondag 26 mei 2013

Citytrip New York City: dag 1

Een week geleden reisden Myra en ik af naar The Big Apple. Voor ons beide zou het de eerste keer zijn deze wereldstad in levende lijve te ervaren. We zijn bijna 2000 foto's rijker, maar ik moet het voor deze blog bij een zeer beperkte selectie houden. Ik zal later meer foto's op een andere website plaatsen. We beginnen met de eerste dag, de reisdag.

Na een moeizame start met het Nederlandse openbaar vervoer (geen treinen voor 8 uur!), verliep de reis met de Airbus van Delta Airlines gelukkig voorspoedig.
Even voor 13 uur konden we naar de Amerikaanse douane en we hadden de hoop dat we de tweede helft van de middag konden gebruiken om de buurt rondom het hotel te verkennen, maar helaas duurde het door de drukte twee uren eer we "US immigration" op JFK gepasseerd waren. Daarna namen we de AirTrain naar het dichtstbijzijnde metrostation om van daar met het OV naar ons hotel te reizen.
Ons hotel, de Comfort Inn Manhattan Bridge, was gunstig gelegen in Lower Manhattan, de Lower Eastside bij Chinatown om precies te zijn, en daar kregen we een kamer op de 9de verdieping toegewezen. Het uitzicht, zoals eerder op de blog geplaatst, was toch wel fraai. Alleen werkte het weer niet mee; er was al de gehele middag sprake van een dichte motregen (warmtefront). (De weerberichten hadden op het op voorhand slechts over een buienkans...)
Aan het begin van de avond (NY-tijd, in NL was het reeds middernacht), zijn we op zoek gegaan naar een eettentje en dat bleek geen zware opgave in Chinatown. Bij deze Vietnamees hebben we heerlijk gegeten:
Aangezien het slecht weer was, wilden we kijken of een bioscoop in de buurt iets te bieden had, maar dat viel wat tegen. Dus hebben we onder de paraplu maar een wandeling door de buurt gemaakt.
Rond 22 uur vielen we vervolgens in een diepe slaap....

Geen opmerkingen: