dinsdag 1 maart 2011

Born This Way

Ja hoor, hij is er weer! De nieuwe clip van Lady Gaga en deze zal wederom een hoop stof doen opwaaien:


NU.nl:
"AMSTERDAM - Lady Gaga heeft maandag haar nieuwe videoclip uitgebracht. De muziekvideo van de 24-jarige zangeres hoort bij het veelbesproken nummer Born This Way. "Na alle whiskey, lippenstift en nachtenlang redigeren is de Born This Way-video klaar", twitterde Gaga zaterdag.

De zangeres, die eigenlijk Stefani Germanotta heet, bevalt in de clip van 'goed' en 'kwaad'. "Dit is het manifest van Moeder Monster", verklaart de zangeres, die haar fans monsters noemt, in de muziekvideo.

Nieuw ras
Verder vertelt Gaga in de video over de geboorte van een nieuw ras, dat geen vooroordelen heeft. Twee weken geleden, tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, vertelde de zangeres al over dat ras.

Ze verscheen in een ei op het podium, waar ze Born This Way voor het eerst live ten gehore bracht, en werd daar 'geboren'. Met haar act wilde de zangeres symboliseren dat een nieuw soort mensen wordt geboren.

Born This Way staat in de Nederlandse Single Top 100 op de derde plaats. Het nummer kwam twee geleden op de hoogste positie binnen."


Erg orgineel is de single niet; invloeden van Madonna (Express Yourself wordt veel genoemd in de media) zijn overduidelijk, maar het refrein is erg catchy en blijft lang hangen. De teksten zullen hen die anders zijn dan de mondiale middelmaat zeker aanspreken.
In de clip wordt gebruik gemaakt van filmsferen (o.a. Alien), knipoogje naar Madonna (kijk naar laatste hot van Gaga) en wellicht zelfs een vleugje Michael Jackson (witte handschoentjes en danspassen). Maar haar boodschap is duidelijk en idealistisch.
De clip is echter vooral een visueel spektakel. De clip, die opnieuw aan de lange kant is met een duur van zeven minuten en twintig seconden, begint met een soort van Oud Testament en laat daarna de ontwikkeling van het nieuwe mensenras zien. Eng? Niet echt. Maar opnieuw weet zij haar doel te bereiken; het overdondert je.

Geen opmerkingen: