dinsdag 1 maart 2011

Start van de lente

Het weerbeeld is er nog direct naar, maar vandaag is dan de (klimatologische) lente begonnen. Op naar de groene natuur en de warme middagen!

De winter is dus gedaan en terugkijkend kan geconcludeerd worden dat we net als de afgelopen twee winters een vrij koude winter gehad hebben.
Het KNMI schrijft: "De winter was vrij koud, met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 2,3 °C, tegen een langjarig gemiddelde van 3,3 °C.
Het koude karakter van de winter kwam vrijwel volledig voor rekening van december. Deze maand was in ruim 40 jaar niet zo koud, met een gemiddelde temperatuur van -1,1 °C tegen 4,0 °C normaal. Hiermee eindigde december 2010 op een vijfde plaats in de rij van koudste decembermaanden sinds 1901 . Op de eerste plaats in deze ranglijst staat de kerstmaand van 1933 met -2,1 °C."

De afgelopen twee maanden hebben nauwelijks nog winterweer van betekenis opgeleverd, soms leek de lente even aan te breken. Maar door de vroege winterinval, duurt dit seizoen me net wat te lang.
De komende week zullen we vorstige nachten te verwerken krijgen, maar overdag lijkt de zon volop de ruimte te krijgen en dat maakt het, zeker voor het gevoel, voorjaar.
Op naar een zonnige en zachte lente met natuurlijk ook van tijd tot tijd een mooie bui!

Geen opmerkingen: