vrijdag 21 oktober 2011

Hangende geraniums weer uit straatbeeld verwijderd

DNU bericht:
"De hangende bloembakken werden in het voorjaar van 2009 voor het eerst opgehangen in de binnenstad als plan van het Centrum Management (samenwerkende ondernemers) en de dienst Stadswerken. Die twee partijen deelden de kosten. Als een olievlek spreidde de bloemen zich daarna uit over de hele stad. Als financieringsbron werd plots het leefbaarheidsbudget aangesproken. De plantjes leggen inmiddels een structureel beslag van een kwart miljoen op het jaarlijkse ‘bewonersgeld’. Stadswerken schreef zelfs een aanbesteding uit die werd gewonnen door het bedrijf Oase-Lease uit Leersum.

De bakken worden vanaf 15 mei opgehangen en vanaf 15 oktober weer verwijderd door het bedrijf. Directeur Arnoud Oortwijn: “De aanbesteding is voor de jaren 2011, 2012 en 2013. Daarvoor waren er meerdere leveranciers. Een hanging basket zoals in Utrecht kost tussen de 100 en 200 euro per stuk, afhankelijk van de aangekochte hoeveelheden. Wij hangen ze op, halen we ze weer weg en in de tussentijd zorgen wij voor water en onderhoud. In de prijs zit zelfs een vandalisme verzekering.”"

Wat mij betreft een hoop geld inderdaad en wellicht komt dat geld uit het verkeerde potje, maar voor €1 per inwoner is het natuurlijk maar een schijntje om de Utrechtse straten voor bijna een half jaar fraai op te fleuren. Sterker nog; ik heb er wel €10 voor over om elk straatbeeld, zeker hier in Leidsche Rijn, op te vrolijken met deze hanging baskets. Hopelijk volgend jaar weer nieuwe bakken dus!

Foto: Wouter de Heus

Geen opmerkingen: