zaterdag 1 oktober 2011

Waardig afscheid Kink, welkom Pinguin!

Gans kwaliteitsmuziekminnend Nederland had het gisteravond zwaar tijdens de laatste momenten van KinkFM, want zwaar was het. Rond middernacht zou het gedaan zijn, maar de emotionele rede van stationmanager Jantien van Tol duurde dermate lang dat de nr. 1 uit de Kink 1600 nog gedraaid moest worden. Ik ben daarom langer op het werk gebleven, maar tot mijn grote ontsteltenis draaide Ziggo rond 00.07 uur de knop om en was er op de kabel geen Kink meer te horen.
Op dat moment ben ik naar huis gereden, maar wat bleek; Rob Stenders zond op 3FM de stream van Kink uit. KinkFM in de ether; respect Stenders!
En zo kon het dat ook ik door emoties overmand kon luisteren naar het fantastische Black van Pearl Jam.

Vandaag is dan Pinguin Radio van start gegaan:
"Pinguinradio.nl is een nieuw webradiostation dat in het gat springt dat het verscheiden van KinkFM achterlaat. Het initiatief komt van een aantal ex-KinkFM-medewerkers en twee luisteraars van het eerste uur. Hen is er veel aan gelegen is dat de muziek, die vooral en niet zelden alleen op KinkFM te beluisteren was, een plek blijft houden in het Nederlandse radiolandschap."
Helaas is het alleen nog maar als internetstream te beluisteren, hopelijk mogen ze snel uitbreiden naar de kabel of beter nog; de ether!

Geen opmerkingen: