zaterdag 3 maart 2012

Heerlijk avondje Snow Patrol

Gisteren waren Rob en ik bij het laatste van de twee concerten die de Noord-Ierse band Snow Patrol in Ahoy gaf deze week.
En het bleek een uitermate goed opgezette show! De aankleding was prachtig en het geluid werkelijk fenomenaal. Snow Patrol stond met 8 man op het podium, inclusief een zangeres en een percussionist.
"Dit zijn de twee grootste shows die we ooit op het Europese vasteland gaven", vertelt zanger Gary Lightbody. De sympathieke zanger was erg enthousiast en gedreven en krijgt de uitverkochte zaal vaak aan het zingen, klappen en lachen. Op zijn verzoek om even helemal stil te zijn omdat hij een nummer heel zacht wilde beginnen, werd over het algemeen gehoor aangegeven, maar zoals altijd waren er ook weer bezoekers die er maling aan hadden. Jammer, maar het kon de sfeer in de zaal zeker niet verpesten.
Het repertoire van de band is na bijna 10 jaar spelen al van dien aard dat er moeiteloos 2 uur lang hits gespeeld kunnen worden. Lightbuddy was gelukkig ook goed bij stem, al ondervond hij nog wel problemen met één van zijn gitaarpeddles, maar improviseren was aan hem goed besteed.

Op deze link staat de setlist van het concert van gisteren.



In de landelijke media heb ik niet veel recensies kunnen vinden, maar degene die er waren, bleken vooral positief. Zo ook deze op Nu.nl
Een heerlijk concert om bijgewoond te hebben!

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat jullie hebben genoten. Nog effe een paar maanden en dan gaan we naar Madonna.

Groetjes Ewoud