dinsdag 4 juni 2013

Citytrip New York City: dag 6

Het koufront was ondertussen de stad gepasseerd; het was bewolkt, er waaide een frisse noordelijke wind, maar in de ochtend was het in elk geval droog. Voor de middag werden nieuwe buien verwacht, dus als we nog een buitenactiviteit wilden doen, moest dat deze ochtend plaatsvinden. Mijn idee van een bezoek aan Coney Island vond vanwege het koude weer geen doorgang. Dus werd het een bezoek aan de New York Botanical Garden in The Bronx.
Eenmaal ten noorden van downtown stroomde de drukke spitsmetro helemaal leeg en vanaf het noorden van Harlem zaten we als enige in een metrowagen:
Vervolgens moesten we vanaf de metrohalte nog een wandeling door West Bronx doen om de tuinen te bereiken, maar uiteindelijk kwamen we dan aan bij de New York Botanical Garden. De entreeprijs was tamelijk hoog, het weer zat niet echt mee, maar we hebben ons toch wel een aantal uurtjes vermaakt.
Na het bezoek hebben we trein teruggenomen naar Manhattan. Het treinstation lag namelijk op steenworpafstand van de tuin en aangezien het weer begon te regenen, wilden graag snel de warmte van de trein in. Helaas stopte de trein maar om de 30 minuten op dit station....
Vanaf Grand Central zijn we toen gaan lopen,
naar MoMA, het Museum of Modern Art.
Niet elk museumstuk kon ons even bekoren, maar ook hier hebben we ons een aantal uren vermaakt.
Het regende ondertussen weer lekker in de stad, dus we hopten van de ene overdekte zaak naar de andere. We wilden graag weer naar een bioscoop en werden doorverwezen naar de buurt bij Times Square, maar helaas draaide daar niets van onze gading.
Ook begon één van mijn voeten langzaam weg te rotten, waarschijnlijk omdat ik al 24 uur met natte schoenen rondliep. En dat begon toch wel steeds meer pijn te doen!
Dus uiteindelijk hebben we metro terug naar Chinatown genomen en hebben in een filmhuis die we eerder ontdekt hadden, een film van hogere kwaliteit bekeken: The Place Beyond the Pines.
Een lange zit, want eigenlijk werden in deze film drie verhalen verteld, maar een goede keuze!
Aansluitend nog een heerlijke Vietnamese maaltijd bij dit restaurant:
Daarna werd het helaas de hoogste tijd om mijn voeten meer rust te gunnen en zijn we terug naar het hotel gegaan.

Geen opmerkingen: