woensdag 13 mei 2015

Eerste onweer onderschept

Op deze eerste chasedag van de vakantie is het gelukt om een onweersbui te vinden en te onderscheppen. Daarvoor dienden we wel vele honderden kilometers door de staat Texas te rijden.
De ochtend hebben we gebruikt om te shoppen bij de Wal Mart en om mobiel internet te regelen voor in de auto. Dat is uiteindelijk gelukt en deze wifi hub functioneert perfect.
Aan het begin van de middag hebben we Denton verlaten en kwamen we nabij Fort Worth in eeen frontale neerslagzone terecht met aan de voorzijde prachtige golvende wolkenstructuren (voor de liefhebbers: asperatus).
De regen hield aan tot voorbij Abilene en in de regen was het slechts 15-16 graden (TX onwaardig!).
Nabij Midland kwamen we weer in de opklaringen en liep de temperatuur op. Het landschap was ondertussen veranderd van frisgroene heuvels met vele bomen/struiken in een semi-aride omgeving met kleine struiken, windmolens en vele ja-knikkers.
De radarbeelden gaven wel enkele buien aan die vanuit Mexico de staat Texas introkken, bijster actief leek het niet. Toch was er een kleine cel ten noordoosten van El Paso die iets actiever bleef en ook lang standhield. Deze hebben we uiteindelijk bij het overgaan de snelweg I-20 in I-10 een tijdje aanschouwd. Er vormde zich een redelijk fotogenieke wolkenkraag en van tijd tot tijd waren er bliksems te zien.
Toch hield ook deze cel het in de avond niet meer vol en werd opgenomen in een meer stratiform regengebied.
We zijn dan ook naar het oosten gereden om in betere positie voor morgen te komen en verblijven momenteel in Fort Stockton.
Hier bleken alle eetgelegenheden tussen 22 en 23 uur te sluiten, waardoor sommige van ons aan een magnetronmaaltijd zitten...

1 opmerking:

David zei

Heerlijk om dit alles weer te lezen en te volgen op de satelliet alhier!
Veel veilige kilometers heren!