vrijdag 28 december 2012

Kersttrip Londen 2012 - Dag 1

De afgelopen dagen verbleven Myra en ik in de Britse hoofdstad Londen.
Ondanks de anti-winterse en daarmee typisch Engelse weersomstandigheden, heerste er een warme kerstsfeer en viel er een hoop te beleven. Hieronder onze belevenissen van onze eerste dag, 24 december.

De vlucht met British Airways verliep voorspoedig en we verruilden de Nederlandse grijze luchten voor de Engelse.

Vanaf vliegveld Gatwick hebben we de Gatwick Express trein genomen naar Victoria Station in Londen en van daaruit de tube naar Paddington. Ons hotel (Ashley Hotel) lag op slechts 100m van dit station en we konden het dan ook gemakkelijk vinden. Een bescheiden hotel qua omvang maar redelijk goed verzorgd en cheapy natuurlijk!

Daarna was het tijd voor een wandeling naar het nabijgelegen Hyde Park en ondertussen begon de zon zelfs te schijnen!

In het park is het Winter Wonderland te vinden.
Veel kermisattracties, een circus, ijsbaan en tientallen eet- en drinkgelegenheden met vooral veel Duitse thema's. Gezellig!

Aan het einde van de middag zijn we teruggelopen, want we hadden om 18.30 uur een restaurant gereserveerd (Satay House, voortreffelijk!), maar eerst nog even een bezoek aan de hectiek en sfeer rondom Oxford Street: Christmas Shopping!

Na het diner konden we terug naar Winter Wonderland, want we hadden vooraf kaartjes gekocht voor het Cirque Berserk in de Zippo circustent.

Helaas bleek het lang niet uitverkocht, maar de optredens waren zeker bezienswaardig. Vooral de show waarbij motoren door een metalen bol crossen was spectaculair. Het begon met twee motoren, vervolgens twee motoren en een staande mevrouw in het midden.

Daarna drie motoren tegelijk en vervolgens:
Natuurlijk waren er ook allerlei andere acrobaten:


Een leuke eerste dag!

Geen opmerkingen: