zaterdag 29 december 2012

Kersttrip Londen 2012 - Dag 3

Tweede Kerstdag, of terwijl Boxing Day, in Londen!
Helaas bleek het ook deze dag lastig om gemakkelijk met het OV te reizen, want op een groot deel van de metrolijnen werd gestaakt.
Gelukkig reden de bussen wel en na enig gepuzzel welke lijnen we moesten nemen, namen we bus naar ver buiten het centrum van Londen: naar Kew Gardens.
Van te voren hadden we via internet vrijkaartjes geregeld, aangezien er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar waren. Het uitgebreide complex is één van de oudste botanische tuinen ter wereld met een enorme plantencollectie en oude kassen.
Gelukkig bleef het tijdens ons bezoek droog en konden we ook buiten genieten van de verschillende tuinen en bijvoorbeeld een soort boomkroonpad.

In de middag begon het echter weer flink te regenen, dus namen we de dubbeldekkerbus terug naar het centrum. We stapten uit bij Waterloo Station om bij het Southbank Centre theater kaartjes op te halen die we voor een voorstelling voor die avond hadden gekocht.
Daarna zijn we weer naar de andere kant van de Thames gelopen om London City te bezoeken. Hier vind je vooral veel moderne hoogbouw van het bankwezen en natuurlijk St. Paul's Cathedral.
Aan de voet van de St. Paul's hebben we een heerlijk restaurantje gevonden.

Aan het begin van de avond zijn we terug gelopen naar het Southbank Centre, alwaar we in de Queen Elizabeth Hall de voorstelling Meow Meow's Little Match Girl hebben gezien. Verrassend!


Na de voorstelling hebben we alsnog met de bus een tour gemaakte door de met kerstverlichting versierde straten, alleen nu gewoon met het openbaar vervoer.



En daarmee hebben we kerst 2012 in stijl afgesloten.

Geen opmerkingen: