zaterdag 29 december 2012

Kersttrip Londen 2012 - Dag 2

Het was kerstochtend, 2012, en het regende in Londen....
En ook nog eens geen openbaar vervoer in Londen, dus maar onder de paraplu!

Maar gelukkig werd het al snel droog en kon de paraplu weer opgeborgen worden. Eerste stop van de dag; Abbey Road (vooral bekend vanwege de opname studio en bovenal vanwege het Beatles album met als cover het zebrapad van Abbey Road.)

Daarna zijn we doorgelopen naar Primrose Hill, alwaar we een fraai uitzicht op de skyline van Londen hadden.



Daarna terug de stad in (helaas weer vaak de paraplu nodig) en door Soho en Chinatown:

naar het toeristische hart rondom Trafalgar Square en het regeringscentrum.

Van te voren hadden we kaartjes geregeld voor een cruise over de Thames en rond 14 uur konden we aan boord. Een leuk tochtje van de Westminster Pier tot de Tower of London en Tower Bridge en weer terug.

Na een lunch/diner van fish&chips in een pub (is weer eens wat anders dan gourmetten met de kerst) zijn we naar Buckingham Palace gelopen. De koningin was thuis, maar deze dag was er geen grootse wisseling van de wacht. Wel een meer doorsnee wisseling, zoals op de film te zien is.



Vervolgens konden we tot 17 uur nog een pint drinken in een pub, want om 17 uur ging vrijwel alles dicht. Dus maar wat ronddolen in het centrum, want we moesten de tijd doden tot 19.45 uur.

Want om 19.45 zou onze rondritbus vertrekken vanaf Victoria Station. We hadden vooraf namelijk kaartjes gekocht voor een Christmas Illumination Tour in een open dubbeldekkerbus. Maar helaas bleek er helemaal geen bus te komen en zaten we samen met een ander toeristenstel voor niets te wachten. Vette tegenvaller zeg! Dus uiteindelijk hebben we het hele eind maar weer teruggelopen naar het hotel. De blaarvorming begon ondertussen meer en meer gestalte te krijgen.
Toch kunnen we terugkijken op een geslaagde Eerste Kerstdag in Londen!

Geen opmerkingen: