maandag 4 februari 2013

Avondjes uit

Vorige week woensdag zijn Myra en ik opnieuw naar de Stadsschouwburg van Utrecht gegaan, ditmaal voor de voorstelling "Voor de Leeuwen" van Sara Kroos.
Dit was de eerste maal dat we Sara live in het theater hebben gezien, we kenden haar natuurlijk wel van haar tv-optredens. Eerlijk gezegd viel de voorstelling ons een beetje tegen, het was bij tijden iets te ordinair plat, zogezegd.
Haar grootste talenten lagen tijdens deze show meer in de improvisatie met het publiek, daar heb ik in elk geval het meest om moeten lachen.
De trailer:


Afgelopen vrijdag hadden we wederom zin in een avondje uit in de stad. Na een heerlijk diner bij eetcafé De Poort, hoefden we de straat maar over te steken om in het Louis Hartloper Complex de film Sightseers van de Engelse regisseur Ben Wheatley te zien. Een typische film met donkere humor en expliciete geweldscènes, maar wel goed toegankelijk voor een groter publiek. We hebben er in elk geval hartelijk om moeten lachen en kunnen de film een ieder aanbevelen!
De trailer:

Een Engelse recensie video.
Een Nederlandse recensie.

We waren dermate enthousiast over de film, dat we gisteren besloten een andere film van deze regisseur te bekijken: Kill List.
De film begon wederom sterk, maar het laatste kwartier riep de nodige vragen op en vooral Myra vond het moment van aftiteling uitermate teleurstellend. Een iets minder toegankelijke film, maar zeker een aanrader voor de liefhebber van slayerfilms!
Een Nederlandse recensie.

Geen opmerkingen: