donderdag 28 februari 2013

Een klootzak die geen klootzak meer wilde zijn

Gisteren zijn wij op uitnodiging van schoonzusje Anke bij een speciale voorstelling van de film "De Wederopstanding van een Klootzak" in zaal 3 van het Louis Hartloper Complex geweest. Anke werkt namelijk in de filmbusiness en is onlangs haar eigen bedrijf gestart: foremostfilm.

Aansluitend op vertoning was er gelegenheid tot een vraaggesprek met regisseur Guido van Driel en acteur Juda Goslinga.
Deze eerste film van Van Driel ziet er cinematografisch perfect uit; prachtige beelden van het Noord Friesche land in de omgeving van Dokkum. Cameravoering en geluid waren vaak overdonderend, net als de paar expliciete geweldscenes die de film rijk is. Ondanks dat Van Driel geen ervaring heeft met het maken van speelfilms (hij is eigenlijk striptekenaar), bleek het scenario voor deze film zeer geslaagd.
Korte synopsis: "De klootzak uit de titel is gangster Ronnie (een ijzersterke Yorick van Wageningen), die na een moordaanslag terugkeert als ander mens. Tot ongenoegen van zijn oud-collega's én slachtoffers. De zoektocht naar zijn belager brengt Ronnie in Dokkum, waar hij het pad kruist van asielzoeker Eduardo. Wonderlijke mix van misdaad en maatschappijkritiek werkt prima, mede dankzij het fraaie camerawerk van Lennert Hillege."
De trailer:

Van Wageningen draagt de film en doet dat gewel(da)dig en ook opvallend is de kleine rol van wijlen Jeroen Willems. Ik wist niet dat hij de Engelse taal zo machtig was. Mocht je in de gelegenheid zijn om deze film te kijken en geweldscenes acceptabel te vinden dan is deze film zeker een aanrader!

Geen opmerkingen: