zondag 17 februari 2013

Nieuwe vissen en winterupdate

Sinds gisteren is mijn aquarium een aantal nieuwe bewoners rijker. De afgelopen jaren is het vooral een bonte mix gezelschapsaquarium geweest en het aantal guppen heeft zich enorm uitgebreid. Om deze populatie onder controle te brengen en omdat ik geleidelijk wil overstappen naar een cichlidenaquarium heb ik reeds een aantal cichliden geplaatst.
Er zwommen reeds 3 vrouwtjes kersenbuikcichliden rond en daar is gisteren een mannetje aan toegevoegd. En er is direct sprake van paarvorming, dus mogelijk komt het tot nakomelingen!
Verder heb ik toch ook maar 4 maanvissen gekocht. De maten van het aquarium (50cm hoog) zijn niet helemaal ideaal, maar het moet zeker een aantal jaren goed kunnen gaan. De maanvissen hebben ondertussen hun zinnen gezet op een guppy maaltijd, dus dat gaat lekker. Ook lijkt er soms sprake van paarvorming bij de maanvissen:

And now back to the weather...
De vorige winterse periode kwam tot een einde aan het einde van Valentijnsdag. Deze dag kwam het op uitgebreide schaal tot winterse neerslag, in vrijwel alle vormen denkbaar. Vooral de ijzel heeft in delen van het land voor grote overlast gezorgd.
Het sneeuwdekje zag er wat zielig uit, typisch voor een dooi-aanval:
Dit weekeinde zijn de meeste winterse perikelen verdwenen, alhoewel het afgelopen nacht in het oosten toch bijna tot matige vorst kwam. Vanaf dinsdag wordt met aanwakkerende oosten- tot noordoostenwinden in het hele land echter weer ijzige lucht aangevoerd. De temperatuur krijgt moeite om overdag boven het vriespunt uit te komen en afhankelijk van opklaringen vriest het 's nachts licht tot matig. Voldoende voor schaatsen op ondiep water?
Brrrr, onze poezenbeesten zitten dezer dagen ook liever binnen dan buiten en verlangen naar een zonnige en warme lente!

Geen opmerkingen: