woensdag 17 april 2013

Counting Crows in de HMH

Gisteravond hebben Rob en ik het concert van de Counting Crows in de Heineken Music Hall bijgewoond. Het was reeds 4 jaar geleden dat ze een optreden in Nederland gaven en wij beide hadden ze nog nooit eerder zien spelen. Echt grote fans zijn we ook niet, al kunnen de meeste songs ons wel bekoren.
Het voorprogramma werd verzorgd door Lucy Rose en zij blijkt een waar pareltje. Ik heb zo'n vermoeden dat we in toekomst nog wel meer van haar gaan horen.
Het concert van de Counting Crows zat goed in elkaar. Lekker divers met veel spielerei, waardoor er soms geen einde kwam aan een song. Adam was goed bij stem en zong met groot gemak twee uur achtereen door. Helaas werden slechts 5 hits gespeeld en had ik niet met elk liedje een goede klik. Maar achteraf waren we positief gestemd over hetgeen we ervaren hebben!
Hieronder een recensie op het Novum persbureau:
Counting Crows had het dinsdagavond naar zijn zin tijdens de terugkeer in de Heineken Music Hall. De Amerikaanse band bracht zeven jaar geleden de cd New Amsterdam: Live at Heineken Music Hall uit en trad dinsdag weer op in de Amsterdamse concertzaal. "Bedankt dat jullie dit als thuis hebben laten voelen", zei frontman Adam Duritz tegen de toegestroomde fans. De zanger wist al snel een volle Heineken Music Hall stil te krijgen. Nadat Duritz al op het podium was verschenen om persoonlijk het voorprogramma Lucy Rose aan te kondigen, trapte om 21.00 uur de band af met Round Here. De charismatische frontman deed aan het eind van het nummer steeds een stap naar achteren waardoor hij steeds verder weg van de microfoon kwam te staan. Maar zijn krachtige stem wist in een volle zaal zelfs zonder versterking de achterste rij te bereiken. Praatjes tussendoor liet Duritz achterwege. "Sorry dat ik weinig praat, maar ik wil veel nummers spelen", zei hij tijdens de show. De Amerikanen, die na vier jaar weer door Europa toeren, speelden in totaal twee uur en ruim twintig nummers kwamen voorbij. De mannen kozen niet voor de makkelijke weg, hun commerciële succes Accidentally in Love, bekend van de film Shrek 2, werd bijvoorbeeld overgeslagen. Singles als Hanginaround en Miami kwamen aan bod, evenals een uitgebreide versie van A Long December. Als allerlaatste was Holiday in Spain aan de beurt. "We dragen dit nummer op aan Paskal, Peter, Bas en Norman van Bløf", zei Duritz. De twee bands scoorden negen jaar geleden een nummer 1-hit met het liedje. "Zonder hen hadden we nooit zo veel succes gehad in Nederland." Het lijkt erop dat Nederlandse fans niet lang hoeven te wachten op een nieuw concert van Counting Crows. "Maak je geen zorgen, we komen terug!", waren de laatste woorden van Duritz voor hij het podium afliep.

Geen opmerkingen: