dinsdag 3 september 2013

Vakantie Italië 2013: Dag 3

Net als de dag ervoor hebben we de ochtend op het strand doorgebracht en de lucht kleurde duidelijk meer blauw.

Na een voortreffelijke lunch,

stond er een excursie op het programma die we bij de lokale hostess geboekt hadden. Een busreis naar San Marino!
Normaal gesproken zijn we niet echt fan van dergelijke excursies, maar San Marino lag dicht bij onze badplaats en de stad is bovendien mooi gelegen op een hoge rots. San Marino Città is de hoofdstad van San Marino, een dwergstaat omringd door Italië. Het stadje ligt in de gemeente (castello) Città di San Marino (letterlijk: 'stad San Marino'). In 2003 woonden er 4.493 mensen op een oppervlakte van 7,09 km². Het historische centrum van San Marino staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als traditionele stichtingsdatum wordt 3 september 301 beschouwd, toen christelijke vluchtelingen onder leiding van Marinus van Rimini op de Titano een nederzetting stichtten.
Op de vlucht voor Romeinse vervolgingen volgden meer christenen, waarop San Marino als stadstaat de eerste republiek van Europa werd. In de 11e, 13e en 14e eeuw werden drie versterkte torens bij de stad gebouwd om haar te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.


Eenmaal daar hebben we ons ondergedompeld in het toerisme en de fraaie vergezichten, al kreeg bewolking wel de overhand.

Na een bezoek van enkele uurtjes zijn we weer teruggegaan naar Cattolica en 's avonds hebben we na het eten nog een bezoekje gebracht aan Gabbica Mare. Helaas verpeste een regenbui een lang bezoek, zodat we al snel weer terugkeerden in Cattolica.

Geen opmerkingen: