woensdag 4 september 2013

Vakantie Italië 2013: Dag 4

Deze dag begonnen we nu eens niet op het strand, want we waren voornemens om met de trein naar de mooie stad Bologna te gaan.
Daarvoor dienden we vanuit Cattolica eerst de stoptrein naar Rimini te nemen om daar over te stappen op een snellere trein naar Bologna. Na het ontbijt zijn we dus naar het station gelopen, maar ot onze grote verbijstering en verbazing bleek dat de stoptrein naar Rimini zeer infrequent reed en dat we in dit geval zelfs bijna twee uren moesten wachten.
Ook een snelle bus naar Rimini was niet echt een optie. Dus, change of plans!
We besloten om Bologna te laten voor wat het is en daarvoor in de plaats fietsen te huren voor een bezoek aan Rimini. Het duurde even voor we de fietsverhuurder gevonden hadden, maar uiteindelijk zaten we halverwege de ochtend op de fiets.

Rimini is veel meer dan een badplaats voor de zonaanbidder.
In 268 v.Chr. werd de stad door de Romeinen gesticht als de colonia Ariminum (vanwege de mond van de rivier de Ariminum), om weerstand te bieden tegen de oprukkende Galliërs. Van hieruit veroverden de Romeinen de Povlakte. In 359 vond hier het concilie van Rimini plaats.
Er zijn dan ook enkele Romeinse bouwsels te aanschouwen, waaronder een stadspoort en een brug uit de tweede eeuw die nog perfect dienst doet.

Tijdens de fietstocht terug kregen zowel Myra als ik nog een akkefietje met de fietsketting en bovendien dreigde er steeds een bui los te barsten. Gelukkig viel dat mee.

De buien bleven actief boven de heuvels/bergen, maar zoals elke namiddag kwamen ze wel weer afzakken richting zee. En opnieuw begon het wat te onweren (niet actief), zoals de eerste dagen van de vakantie dagelijks gebeurde.
In de avond losten de buien weer op, of gingen verder door ver buitengaats boven de Adriatische Zee, zodat we na het eten meestal droog de gezelligheid konden opzoeken. Deze avond liepen er nogal wat circusacteurs rond, leuk voor al het kindvolk natuurlijk. Wij hielden het op een cocktailtje... :)

Geen opmerkingen: