dinsdag 4 februari 2014

Zonnig winterweer

Koud wil het deze winter niet worden. Hoe anders was dat twee jaar geleden toen het op deze datum op meerdere plaatsen 20 graden vroor. Lokaal werd het die dag zelfs -23°C!
Vandaag was het ruim 30 graden warmer met op veel plaatsen maxima in de buurt van 10 graden. Deze relatief hoge temperaturen gingen, zoals zo vaak deze winter, samen met veel zonneschijn. Wat dat betreft beleven we echt een heerlijke winter; veel zon en het regent zeker niet de hele tijd. Wel waait het vaak stevig en ook vandaag was het niet windstil. Dat leverde nog wel fraaie wolkenluchten op met undulatus patronen in de middelbare en hoge bewolking:

Onder het mom van revalidatie ben ik de mountainbike opgesprongen om een rondje door de omgeving te fietsen. De enkel is nog steeds wel gevoelig en wordt aan einde van de dag steeds weer opgezet, maar voortbewegen gaat echt een stuk beter dan een week geleden. En zodoende heb ik me uitermate vermaakt in ons mooie Nederlandse landschap en het zonnetje maakte het natuurlijk extra fraai!

Geen opmerkingen: