vrijdag 20 augustus 2010

Twee kiezen minder

"Kaakchirurgie richt zich op de behandeling van afwijkingen aan mond, kaak en aangezicht. Dit kunnen ontstekingen in de kaak zijn, uitgaande van een gebitselement tot uitgebreide letselschade van de kaken en het aangezicht.
Kaakchirurgie is een tandheelkundig specialisme. Het werk bestaat uit zowel eenvoudige behandelingen (zoals het verwijderen van verstandskiezen) als zeer gecompliceerde behandelingen."

Goed, ik ben dus net terug van een bezoek aan een alleraardigste kaakchirurg. Helaas liepen de behandelingen van eerder deze ochtend nogal uit, waardoor ik pas een uur na het afspraaktijdstip aan de beurt was.
Ik heb het nooit zo op ziekenhuizen en dergelijke (daarom kom ik daar ook nooit), maar met de tandheelkunde heb ik nog nooit slechte ervaringen gehad.
Ook vandaag ging het, eenmaal de chirurg zich over mij had gebogen, tamelijk soepel. De twee verstandskiezen aan de rechterkant van mijn gebit gaven zich zonder veel morren en tegenstand gewonnen. Er bleek nog wel een ontsteking te zitten en littekenweefsel bij het tandvlees, maar die heeft ze vakkundig weggesneden.

Dus nu zit ik hier rustig te typen, zwevend op de naweeën van de verdoving die deze middag nog uitgewerkt gaat raken. Ik heb nog zo'n vies drukverbandje tussen de twee wonden zitten, getuige deze aangename foto (handig zo'n Nokia in je mond):


Met een lading pijnstillers en verbandjes kom ik de dag wel door en de komende dagen dien ik één of andere mondspoeling te gebruiken.
Tegenvaller: het werd mij afgeraden om in de zon te gaan zitten (net nu ze eindelijk weer eens schijnt) en ik mag 1 week geen alcohol consumeren. Nu zal dat met de nachtdiensten van volgende week wel lukken, maar voor morgen staat een barbecue op het programma, afzien!

Het zal verder geen spraakzame middag worden, dus ik houd het ook hier maar even voor gezien.

Aangezien ik momenteel nog 1 verstandskies bezit, dien ik op 5 oktober weer te verschijnen op de afdeling kaakchirurgie van het St Antonius.
Gezellig hoor!

1 opmerking:

Mark zei

Damn buddy...das niet best. Ik weet hoe je je voelt, ook ik ben ooit ten prooi gevallen aan de kaakchirurg. 2 kiezen heeft hij ontvreemd, en 2 wilde hij later. Ik ben gevlucht, en bezit er tot op de dag van vandaag nog steeds 2. Just a thought. ;)