woensdag 4 augustus 2010

The Wire

Zojuist heb ik de laatste aflevering bekeken van het eerste seizoen van de HBO-serie 'The Wire'. Na de overweldigende serie 'The Sopranos' kan ik zeggen dat HBO opnieuw een meesterwerk heeft voortgebracht!
Waar gaat 'The Wire' dan zoal over?
"The Wire gaat over de politie van Baltimore die drugsdealers volgt met afluisterapparatuur. Maar dat is slechts het uitgangspunt van een wijdvertakt, bijna literair verhaal dat vooral laat zien, waar het misgaat in de Amerikaanse samenleving. Ook verrassend is dat er in deze serie geen uitgesproken good guys en bad guys bestaan. Aan iederéén mankeert wel wat en een alomtegenwoordige corruptie zorgt ervoor dat geen enkel misdrijf wordt opgelost."

Hieronder een verzameling quotes uit de 5 seizoenen, om een idee te geven van de sfeer en het taalgebruik (nogal rauw en realistisch inderdaad en soms ook geweldadig):

Maar je zal de afleveringen zelf moeten zien voor de echte ervaring, want deze misdaadserie heeft een ongewone diepgang. Een fascinerende serie waarbij verhaal en vorm niet voor elkaar onderdoen. Geen snelle shots, maar observaties zonder effectbejag. Dat is The Wire.
De overige seizoenen heb ik ondertussen in bestelling (helaas niet meer op voorraad :(). Nu maar hopen dat ze toch snel geleverd worden, want deze tv-verslaving is lastig te onderdrukken.

Geen opmerkingen: