donderdag 28 juli 2011

Leidsche Rijn in beeld

"Leidsche Rijn is een wijk en nieuwbouwlocatie van en in de gemeente Utrecht, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Utrecht. De naam komt van het riviertje de Leidse Rijn, dat door het zuiden van de wijk stroomt. Het gebied was voor het grootste deel voor 1 januari 2001 een deel van de voormalige gemeente Vleuten-De Meern. Had Leidsche Rijn op 1 januari 2007 nog officieel 16.579 inwoners, begin 2011 woonden er al 25.321 mensen, en dat aantal is nog altijd snel stijgende.
Leidsche Rijn is sinds 2006 de grootste nieuwbouw- en Vinex-locatie van Nederland. Het totale nieuwbouwproject omvat niet alleen de wijk Leidsche Rijn, maar ook delen van de nieuwe wijk Vleuten-De Meern. Het gehele project, inclusief de nieuwbouwlocaties die onder de wijk Vleuten-De Meern vallen, heeft een oppervlakte van ± 2500 hectare (5 x 5 km)."
En daar woon je dan! Om dit genot met anderen te kunnen delen, heb ik vanmiddag te fiets een fotoreportage geschoten. Aangezien ik geen keuze uit de ruim 100 foto's kon maken, heb ik maar een groot deel ervan geüpload naar mijn Pbase.com account. Via onderstaande link is dan een diavoorstelling te aanschouwen. Veel kijkplezier! :)
Diashow fotoreportage Leidsche Rijn - Utrecht.

Geen opmerkingen: