woensdag 25 juni 2014

Junivakantie dag 3: een dag in Limburg

Gisteren zijn we na een goed ontbijt naar de Limburgse stad Venlo gereden. We waren er beide nog nooit geweest en aangezien we nu toch in de buurt waren, besloten we het centrum middels een stadswandeling te verkennen. He bleek dat een groot deel van het historische centrum te lijden heeft gehad van WOII, maar tegenwoordig is de Duitser er weer van harte welkom. Op veel winkeletalages en bij horeca wordt de Duitse toerist/dagjesmens namelijk gelokt in hun moerstaal. En zo waanden we ons toch nog even in het buitenland. De stadswandeling van de ANWB verliep verder prima.

Daarna zijn we iets verder gereden naar een grote toeristische trekpleister in de regio; de Kasteeltuinen Arcen. Een combinatie van een kasteel met tuinen sprak ons wel aan, alhoewel we niet exact wisten wat ons te wachten zou staan. Na een koffie met gebak op het terras aldaar, hebben we zowel het kasteel en de 32 ha. tuinen verkend. En dat is toch wel goed bevallen! Een grote variatie in thematuinen en veel bloeiende en exotische planten. Ook was hier en daar enige fauna te ontdekken.

Daarna zijn we Arcen ingelopen (één van de warmste gebieden in ons land!), om aldaar een lunch te nuttigen op een terrasje. He terrasje vonden we aan de Maasoever, maar een echte lunch is het niet geworden. Wel een lekkere ijscoupe!

Middels de atlas in de auto hebben we een nieuw doel gekozen; het Nationaal Park De Maasduinen, nabij jachthut Op den Hamer. De atlas deed vermoeden da we daar mooie vergezichten zouden krijgen, maar dat bleek in de praktijk tegen te vallen. We liepen vooral door dichte begroeiing en zijn na verloop van tijd gekeerd.

Met de auto hebben we vervolgens om en door het gebied gereden, langs de grens met Duitsland en vervolgens door Wellerlooi. Onze volgende stop was nabij het kasteel te Well. Dit kasteel werd verbouwd en was helaas voor het grootste deel afgeschermd door bomen. Ook begon het hard te waaien en volgde een schampschot van een bui. Weg hier!

Uiteindelijk belandden we in Panningen. In het centrum hebben op het terras het diner genuttigd bij een Italiaan die één of andere publieksprijs had gewonnen. En we konden inderdaad concluderen dat het een populaire lokale bestemming is voor een avondje uit en dat ze prima gerechten serveren! Daarna keerden we terug naar ons hotel in Asten.

Geen opmerkingen: