maandag 30 juni 2014

Junivakantie dag 9: fietsen langs de Kromme Mijdrecht

De afgelopen dagen hebben jullie wellicht de vakantie-updates op mijn blog gemist. Excuses daarvoor, maar bij deze even een korte samenvatting.
Vrijdag heb ik het tamelijk rustig aangedaan, zaterdag zijn we bij de officiële, feestelijke opening van het Thomashuis Vledder geweest. Gisteren was het hoog tijd voor de grote schoonmaak in huis en hebben Myra en ik nog een klein rondje gefietst.
Vandaag heb ik enige tijd gewacht tot het "gevaar van buien" geweken was om daarna weer een rondje te gaan fietsen. Het is ditmaal een uitstapje naar het noordwesten van de provincie Utrecht geworden, vooral het stukje langs de Kromme Mijdrecht is wondermooi.
De Kromme Mijdrecht is een meanderend riviertje dat loopt van de Grecht in Woerdense Verlaat, via De Hoef, naar de Amstel bij Amstelhoek. Het heeft een lengte van iets meer dan tien kilometer. In het gebied heeft ontwatering en gedeeltelijke vergraving van het veen plaatsgevonden. Als gevolg van inklinking van het omringende land ligt de huidige loop van de Kromme Mijdrecht ongeveer 1,5 tot 2 meter hoger in het landschap. De Kromme Mijdrecht en omgeving is een redelijk gaaf en representatief veenstroomgebied. Het is daarmee een aardkundig waardevol gebied.

De afgelegde route van circa 63 km:

Geen opmerkingen: