dinsdag 23 december 2014

Stoempend door land en stad

Vandaag maken we waarschijnlijk de laatste zachte dag met droge condities in 2014 mee. Bovendien brak de zon nog even goed door en in combinatie met de 13°C op de thermometer was het heerlijk om buiten te zijn. Alleen die brullende westenwind hè, dat maakt dan net weer minder aangenaam, zeker om te fietsen. Maar zoals een beroemd filosoof ooit al stelde; Elk nadeel heb z'n voordeel. Die ruige wind zorgde er wel voor dat ik met de bries in de rug zo'n 47 km/uur haalde op het vlakke land! Alleen kan je niet altijd de wind in de rug hebben...
En zo ging mijn tochtje door het polderland, de randen van de Utrechtse Heuvelrug en de bebouwing van Bilthoven, De Bilt en Utereg. In ons stadsjie heb ik nog even gekeken bij de gevangenis Wolvenplein. Deze wordt sinds dit jaar niet meer als zodanig gebruikt.
De Penitentiaire Inrichting Wolvenplein is een uit 1856 daterende gevangenis in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht. Tot de sluiting in 2014 was het de oudste penitentiaire inrichting van Nederland die nog gebruikt werd.
Komend voorjaar mag een ieder het complex bezoeken en sommige vinden er zelfs een woonbestemming.

1 opmerking:

Anoniem zei

Was je bijna in Soest, toch niet langsgekomen.
Wel goede route/omstandigheden/training om mij nog eens uit de wind te zetten.

Groeten van Bram