donderdag 24 februari 2011

De goede kant van het front

Gisteren is de aanval op de continentaal arctische lucht boven ons land ingezet en dat heeft een tijdje (natte) sneeuw opgeleverd. Vooral in Friesland en Overijssel is een signifcant sneeuwdek ontstaan, in het zuidwesten begon het al snel weer te regenen.
Vanochtend kwam ik tijdens mijn rit naar het werk t/m de A27 geen sneeuwresten tegen, maar de bermen van de N234 waren tot Soest nog aardig wit.

Vandaag poogt zachte lucht verder terrein te winnen, maar dat ging niet zo makkelijk als eerder deze week werd voorzien. In het noordoosten zorgt een zuidoostenwind nog altijd voor de aanvoer van vrij koude lucht, terwijl het in het zuidwesten met een zwak westenwindje reeds 10 graden is.

De windsprong wordt natuurlijk gemarkeerd door een front en vooral daar komt ook hardnekkige mist voor. Het is dus de keuze tussen kil en grijs of zacht en grijs. Wat wenst u?


Het front zal de komende uren nog iets terrein winnen, maar op steeds meer plaatsen ontstaat ook mist.
De modellen opteren nu steeds meer voor een terugkeer van de koude lucht vanaf zondag/maandag. Tsjah, wat moet je er mee in deze tijd van het jaar?
"Niet klagen, maar dragen en bidden om kracht", zei een voormalig collega van mij vaak en zo is het. Hoe langer de kou duurt, des te meer zal de eerste 15°C omarmd worden! (kan niet wachten...)

Geen opmerkingen: