vrijdag 25 februari 2011

White Lies in volle HMH

Gisteravond zijn Myra en ik, tezamen met 6000 muziekfans en 45000 voetballiefhebbers, afgereisd naar het ArenA-complex in Amsterdam. Dat ging redelijk soepel, ook al was het vooral op het station en het plein behoorlijk druk.

Het was ons eerste bezoek aan de HMH en ik moet zeggen dat de akoestiek niet verkeerd is. Een mooi vol geluid dat de gehele zaal overspoeld.
Het voorpogramma werd verzorgd door twee bands uit San Diego, teweten Transfer en Crocodiles. Die laatste bracht een half uur durende muur van geluid, zonder stiltes met vooral veel gierende gitaren en een sterke drumriff, gespeeld door een op het oog jonge drumster. Toch overtuigde Transfer meer met een volwassener geluid. Via hun website, zie een eerdere post op deze blog, zijn 3 nummers gratis te downloaden.

Pas tegen 21.45 uur kwamen White Lies op het podium om te spelen voor hun, naar het schijnt, grootste publiek ooit als hoofdact:




Playlist (met clips)
Setlist:
A Place To Hide
Holy Ghost
To Lose My Life
Strangers
E.S.T.
Peace & Quiet
Streetlights
Farewell To The Fairground
Is Love
Bad Love
Death

Encore:
Unfinished Business
The Power & The Glory
Bigger Than Us

Paar video's:



Vanzelfsprekend kregen de hits de meeste bijval vanuit de zaal, maar die werden dan ook echt goed neergezet. De nummers van het nieuwe album Ritual vallen niet allemaal even lekker, waarschijnlijk door de soms te overheersende electronica. Vooral The Power & The Glory vind ik persoonlijk een draak van een nummer.
Hun nieuwe single Strangers doet veel meer en ook Is Love en Bad Love zijn goede nummers, ook voor een live optreden.
Al met al kan ik zeggen dat ik genoten heb van het concert en dat de band een goed optreden heeft neergezet, veel overtuigender bijvoorbeeld dan tijdens het voorprogramma van Coldplay in september 2009.

Giel Beelen liet gisteren in zijn ochtendshow weten dat White Lies dit jaar zowel op Pinkpop als op Lowlands zal spelen. Mogelijk meer White Lies dit jaar dus!

Goede recensie
Zure recensie
Reacties concertbezoekers

Geen opmerkingen: