maandag 14 mei 2012

Houston, we hebben geen probleem!

De zaterdag hebben we doorgebracht in San Antonio en dat was zeker geen straf. Een heerlijk zomers weertje en een levendig hart van de stad maakten het een zeer aangenaam verblijf. De Alamo had vooral betekenis voor de Amerikanen (en met name Texanen), voor ons was het een niet al te groot gebouw met enige historie.
Daarna hebben we onder andere de 250m hoge Tower of the Americas beklommen (met de lift uiteraard) en genoten van een adembenemend uitzicht. Vervolgens hebben we de River Walk weer bezocht en aan het water van de Oudegracht op het terras gezeten.
Halverwege de middag werd het tijd de stad vaarwel te zeggen en op reis te gaan naar ons volgende reisdoel: Houston! Dit is nog altijd één van de grootste steden van de VS met een centrum vol wolkenkrabbers. De reis verliep voorspoedig, de missie om een motel6 te vinden iets minder en de poging om in het donker plaats te vinden om downtown te fotograferen liep helaas op niets uit. Verder was Houston vooral erg druk!
Vanochtend zijn we dan op reis gegaan naar een instantie waar Houston vooral bekend van is: het NASA Space Center aan de zuidoostkant van de stad. Daar hebben we meerdere documentaires gezien, een museum met heel wat ruimtegeschiedenis (o.a. maanstenen) en veel informatie tot ons genomen. Een bijzondere ervaring in elk geval!
Halverwege de middag was het tijd voor onze volgende bestemming. We hebben de afgelopen dagen zitten dubben welke kant we op zouden gaan rijden en mensen met enige topografische kennis, zullen ondertussen doorhebben dat we op reis zijn naar het oosten. We zijn ondertussen namelijk aanbeland in New Orleans in Louisiana! Deze staat had ik nog nooit bezocht en kan ik dus toevoegen aan mijn lijstje.
We zijn laat in de avond aangekomen en de buurt lijkt niet helemaal vrij van criminaliteit, dus voorlopig zullen we een bezoek aan downtown afwachten tot morgen. We hebben namelijk besloten om hier twee dagen te blijven.
Ondanks dat de internetconnectie traag blijft, zal ik straks proberen om een aantal foto's te uploaden.

Geen opmerkingen: