donderdag 10 mei 2012

Tornadowaarschuwing en potentiële criminelen

Momenteel zitten we hier onder een tornadowaarschuwing! Vlak ten noorden van Harlingen trekt momenteel een supercell naar het oosten en blijkbaar is deze in staat om een tornado te produceren of heeft er zelfs een geproduceerd. Na een aangename dag die deels in de Golf van Mexico is doorgebracht (deining van een mooie meter) en met strandspelletjes (we zijn nu echt drie red necks) kwam het aan het einde van de middag nog tot een niet succesvolle buienjacht. Na een heerlijke maaltijd bij Apple Bees zagen we al snel in activiteit toenemend weerlicht in het noordwesten. We gingen dit te voet opzoeken en na een ruime mijl hebben we het een tijdje bekeken. Helaas leverde dat geen bruikbare foto's op, maar we zagen wel iets dat op een wall cloud leek. Ook kwam het tot een zeer nabij aambeeldontlading, dat was even schrikken! Na een tijdje liepen we weer naar het motel tot Ewoud een kitten zag. Die wilden we even aaien, maar blijkbaar zag de eigenaar ons voor autodieven aan en kwam met een enorme scheldkanonnade naar ons toe. Wij wilden de confrontatie niet aangaan en liepen stug verder. Eenmaal in het motel wilden we de lift instappen, tot twee agenten ons tegenhielden. Er was een melding dat we auto's en opritten gefotografeerd zouden hebben. Na onze uitleg en geruststelling, konden we onze weg vervolgen en werden we vriendelijk bedankt. Een bewogen dagje dus! Voor morgen staat er een slight risk op supercells op het programma. Tot later!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat doen jullie nu helemaal in het zuidwesten van Texas? Had ik niet verwacht. Ewoud niet achter poezen aan...houd je ogen op de lucht!

En ummmm die auto ken ik! Goede auto om in te cruisen. Succes daar, Gert-Jan

PS Er zijn vanavond meldingen van een windhoos in Gent, Belgie. We hebben 1 warme dag 24C in Limurg, maar morgen is dat weer voorbij. Jaloers op jullie temperaturen!

Unknown zei

Ja GJ, als een koufront alle instabiliteit in de VS weg veegt, blijf alleen nog het tropische deel van Texas over om te chasen. Het lijkt wel een Mexicaanse enclave hier!
Ewoud is niet meer gefocust op poesjes, alleen op slurfjes.

We hadden het vernomen van de tornado's in België en Duitsland, zal je net zien...

Anoniem zei

Kom je ook eens in zuid Texas, ik ben niet verder dan Houston geweest. Er ligt ook nog ergens een plaatsje 'Nederland' daar. Moet een 'gat' zijn, maar neem eens een kijkje!
Achh die kleintjes hier... het echte werk is toch in Tornado Alley! Ik hoop dat jullie nog een mooie film ervan kunnen maken.
GR. GJ