maandag 15 juli 2013

Openingsceremonie van het EYOF in Utrecht

Gisteravond zaten Myra en ik op een kuipstoeltje op de Bunnik side van stadion Galgenwaard in Utrecht om daar de opening van het European Youth Olympic Festival bij te wonen.
Van de site van de organisatie:
"Op zondag 14 juli opent Koning Willem-Alexander het European Youth Olympic Festival in stadion Galgenwaard in Utrecht. De spectaculaire ceremonie bevat alle Olympische tradities: de atletenparade, de Olympische Vlam en de Olympische vlag en hymne. Ook zijn er spetterende optredens van Gers Pardoel, Ben Saunders (winnaar The Voice of Holland) en Fabiënne Bergmans (winnares The Voice Kids). Oud-Olympiër DJ Dennis van der Geest en de vijftienjarige DJ Erik Arbores verzorgen de muzikale omlijsting. De organisatie Vrede van Utrecht zorgt voor de invulling van een programma waarin uiteenlopende Utrechtse talenten gepresenteerd worden onder de noemer ‘Celebrate Talent’: aan dit onderdeel vol muziek, dans en visuals werken het Utrechtsch Studenten Concert, Bombay Show Pig, Boemklatsch, iLL Skill Squad en Daan Kars/Born Digital mee."

De Olympische vlag werd binnengedragen door (oud)-topsporters Floris Jan Bovelander, Laura van der Heijden, Edith Bosch, Ruben Houkes en Bas van der Goor. Als eerbetoon aan Anton Geesink mocht ook Anton Geesink junior de vlag dragen. Speciaal voor het EYOF is ook de olympische vlam van Athene naar Utrecht gebracht. Dat werd gedaan door middel van een fakkelestafette.



Utrecht is de komende week het toneel van het EYOF, waar 2.300 jonge sporters uit heel Europa elkaar bekampen in basketbal, volleybal, handbal, wielrennen, atletiek, tennis, judo, turnen en zwemmen.
Afsluitend nog een video met een samenvatting van de avond door de organisatie:

Geen opmerkingen: