zaterdag 8 november 2014

Winkelcentrum Terwijde

De kilte is weer even het land uit en met blauwe luchten was het lekker om een korte wandeling te maken vandaag. Veel bomen en struiken zijn nog altijd opvallend groen.

Vervolgens ben ik naar de wijk Terwijde gelopen om daar het onlangs geopende winkelcentrum te bekijken.
De opening komt tien jaar nadat de eerste woningen in de wijk werden opgeleverd. Het centrum telt met een oppervlakte van bijna 12.000 vierkante meter ongeveer veertig winkels en 700 gratis parkeerplaatsen.
Met de komst van het winkelcentrum gaat er een lang gekoesterde wens van bewoners in vervulling. De komende tijd zullen er ook nog andere winkels hun intrede doen in Terwijde.

Lange tijd waren we aangewezen op een filiaal van AH in een soort bouwkeet, maar van binnen merkte je daar niet veel van. Momenteel wordt het pand, zoals het er naar uitziet, gesloopt. We hebben er toch zes jaren prima onze dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Alternatieven waren er natuurlijk wel met winkelcentra in de wijken Parkwijk en Vleuterweide en de dorpskernen van Vleuten en De Meern, of zelfs het centrum van Utrecht, maar dit is allemaal niet op ideale loopafstand van ons huis. Nu is er dus binnen 1 km van ons een winkelcentrum beschikbaar en over niet al te lange tijd zal wellicht ook het tweede stadshart van Utrecht gaan kloppen; Leidsche Rijn Centrum.
De tijd zal leren in hoeverre winkelcentra nog het aantal bezoekers zal trekken als voorheen, maar met een afwisseling van winkels en horeca zal het waarschijnlijk wel goed komen. Ook supermarkten zullen altijd wel klanten blijven trekken en vanaf deze week hebben we drie verschillende supermarktketens in de buurt.

Geen opmerkingen: