zondag 22 maart 2015

Filmavondje; Kingsman: The Secret Service

Gisteravond heb ik in Alphen aan den Rijn een bioscoop bezocht om aldaar de film Kingsman: The Secret Service te aanschouwen.
Hier de trailer:
Zoals de trailer laat zien, bevat de film een hoge dosis actie en kwinkslagen en ook zit met enige karakterontwikkeling wel snor. Er wordt grappig gespeeld met het feit dat opvallend veel geheimagenten de initialen J.B. dragen en ook zijn er vele verwijzingen naar andere (actie)films (Kill Bill, Matrix, etc.)
Het eigenlijke verhaal is niet al te complex. Eggsy's vader was zelf ooit een geheimagent maar liet tijdens een missie het leven. De jongen kan als genoegdoening op latere leeftijd altijd rekenen op steun van de Kingsmen, een geheime associatie van geheimagenten die hun hoofdkwartier bij een keurige Britse kleermaker hebben gevonden. Als Eggsy zichzelf dan ook in de penarie heeft gebracht, komt Hart hem helpen en ook maar gelijk rekruteren voor het vak. Ondertussen legt Hart, een charmante rol van een wederom oerdegelijke Colin Firth, het aan met dubieus wereldverbeteraar en magnaat Valentine. In de belichaming van Samuel L. Jackson heeft deze schurk lak aan de Britse kledingvoorschriften en omgangsvormen en brengt hij een gratis simkaart op de markt voor een slordige miljard mobielverslaafden. Met Valentines vergaande zorgen over de opwarming van de aarde en zijn pogingen deze ontwikkelingen desnoods met drastische middelen te stoppen, kan dit natuurlijk nooit goed gaan.
Wie al niet kon lachen om Kick-Ass, is bij Kingsman dan ook aan het verkeerde adres. Maar de rest wacht een fantastische, groteske ode aan de klassieke spionnenfilm, vol cinefiele knipogen (let ook op de talloze Star Wars-verwijzingen), vet aangezette actiescènes en sadistische humor. Een aanrader voor een avond bioscoopvermaak!
Recensies:

Geen opmerkingen: