maandag 9 mei 2011

De kazakkendraaiers

En daar loop je dan op een frisse mei-ochtend door het centrum van Antwerpen. Word je ineens gevraagd of je 5 minuten tijd hebt voor een figurantenrol in een misdaadserie! Dan schuif je natuurlijk alle schaamte en twijfel op zij en volg je als een waar natuurtalent de aanwijzingen van de regisseur op. Dat het achteraf niet om een misdaadserie maar om een Vlaamse (=leukere) variant van de Bananasplitshow gaat, knaagt wel iets aan je ego natuurlijk. Maar het was zeker een leuke ervaring!






Het betrof trouwens een item uit het programma De kazakkendraaiers van de Vlaamse omroep Eén.
"De kazakkendraaiers is een humoristisch panelprogramma van en met Bart De Pauw. Daarin brengen elke week twee teams spelenderwijs een ode aan de retoriek. Het geheel wordt gepresenteerd door de sympathieke spring-in-‘t-veld Cath Luyten.

De gastspelers die de kapiteins Bart De Pauw en David Galle bijstaan zijn grappige BV’s, acteurs, stand-upcomedians en ander bekend of minder bekend komisch talent. Zo zullen onder meer Henk Rijckaert, Sven de Leijer, Bart Cannaerts, Adriaan Van den Hoof, Dries Heyneman, Tom Lenaerts en Philippe Geubels hun kans wagen in de arena van De kazakkendraaiers.

Tussen de studiorondes door zijn er filmpjes waarin ‘de kazakken’ ook in het echte leven bewijzen dat ze hun plan kunnen trekken in allerlei vreemde, moeilijke, spannende of absurde situaties. De opdrachten vergen van de spelers elke keer opnieuw een flinke portie improvisatietalent.

Het team dat op het einde van de avond het publiek van zijn kunnen overtuigd heeft, krijgt de bedenkelijke titel van ‘Beste Kazakkendraaier’."

En dat levert dan het volgende stukje onvergetelijke televisie op (vanaf 1:30 maak ik mijn opwachting):

A star is born! En ja, ik had de avond tevoren nogal zwaar getafeld ;)
Boekingbureaus kunnen zich via onderstaand contactformulier melden bij mijn agent en dan kunnen de onderhandelingen plaatsvinden.

1 opmerking:

Woestijnkabouter zei

Diep respect! ...Een waar talent!