donderdag 19 mei 2011

Tornado Alley

Gisteren was het dan eindelijk zo ver; samen met twee chasecollega's heb ik in het Omniversum in Den Haag het eerste levenswerk van chaser/filmmaker Sean Casey mogen aanschouwen.
Zijn IMAX film Tornado Alley draait daar al ruim een maand en we hadden de film vorige maand ook al willen zien, maar door onvoorziene omstandigheden kwam dat er niet van. Gisteren dus wel, hier de trailer:

Sean heeft de afgelopen jaren veel opgetrokken met de wetenschappers van het Vortex2-team en ook de financiëring van zijn film was voor een groot deel afhankelijk van dit groots opgezette wetenschappelijke project. Dat heeft zijn weerslag op de uiteindelijke film gehad, want een aanzienlijk deel van de slechts drie kwartier durende film is besteed aan het Vortex2 gebeuren. Een goede zaak, maar als chaser zit je natuurlijk meer te wachten op adembenemend beeldmateriaal van supercells en alles wat die kunnen produceren. Gelukkig kwam ook dat wel aan bod, maar wat mij betreft waren de verhoudingen een beetje zoek en was niet duidelijk te zien dat Sean er 8 chaseseizoenen aan gewerkt heeft.
Desalniettemin is het 840 m² grote scherm van Omniversum bijzonder indrukwekkend voor natuurbeelden en aangezien binnenkort de film Lightning in première gaat, zullen we ook daar een bezoek aan brengen.

Aangezien we vroeg in Den Haag waren, zijn we eerst een uurtje in het Museon geweest, maar hier bleken we niet helemaal de leeftijdsdoelgroep. Beetje jammer...

Aansluitend aan de film hebben we heerlijk gegeten in het centrum van Den Haag. Niet bij de hautaine restaurants op Het Plein, maar lekker in een achterafstraatje bij Eetcafé De Kleine Prins. Een aanrader!

Geen opmerkingen: