zondag 29 mei 2011

Klapvee

Aangezien het optreden op tv mij goed bevallen is, ben ik gisteren op herhaling gegaan. Ditmaal niet als lijdend voorwerp, maar als onderdeel van het sfeerbepalende publiek.
Het betrof een opname van het veelbesproken nieuwe BNN programma van Jan Jaap van der Wal; Comedy Live.
Daarvoor dienden we af te reizen naar het Compagnie Theater aan de Kloveniersburgwal in hartje A'dam. Het plan was om de auto bij de P+R ArenA neer te zetten, maar omdat een stel nichten in witte glitterpakken er een show hield, bleek dat niet mogelijk. Van daaruit stuurden parkeerwachters ons naar de Gaasperplas, maar ook deze P+R bleek gesloten. Grmbl, dat gaat weer lekker. Aangezien parkeren in het centrum ons te prijzig leek, zijn we uiteindelijk belandt in Zeeburg. Daar bleek de P+R wel wat duurder dan bij de ArenA, €8, maar dat namen we dan maar voor lief.
Het was gezellig druk in de stad, o.a. weer met veel Britten die al dan niet kwamen op de Champions League finale in de kroeg te zien. Achteraf bleek dat ook Bill Clinton deze avond anderhalf uur in het centrum heeft gezeten.

Het bijwonen van de live uitzending was de moeite waard en het programma verdient ook zeker wat meer lof dan de laatste tijd in de media is verspreid. Naast Jan Jaap waren de volgende acteurs van de partij: Sander van Opzeeland (o.m. Kopspijkers), Remko Vrijdag (De Vliegende Panters), Henry van Loon (Comedy Train, Henry van Loon Entertainment Show), Lies Visschedijk (Gooische Vrouwen, Loft), Jennifer Hoffman (Spion van Oranje, Verborgen Gebreken), Martine Sandifort (Koefnoen, Dr. Ellen), Kirsten Mulder (Toneelgroep Oostpool), Murth Mossel (Carribean Combo, Flinke Namen) en Bas Hoeflaak (Droog Brood). Hoofdgast van de dag was dé tv-persoonlijkheid van eind jaren 80 tot in de jaren 90: Henny Huisman! Toch leuk om hem ook nog eens zijn kunstje te zien doen :)
Zie ons klappen:

Myra kwam geregeld in beeld, hieronder links van Jenniffer Hoffman. Rechts van haar zit trouwens een redelijk bekende acteur, maar ik kan niet op zijn naam komen.

De uitzending is via Uitzending Gemist terug te kijken.

Via het werk van Myra had ze twee vrijkaarten gekregen voor het Italië Evenement op het terrein van Kasteel de Haar en daar zijn we gistermiddag nog even geweest. Het was gezellig druk met veel stands en her en der wat live muziek.



Als afsluiter nog een plaatje uit de tuin. De vlinderstruik is nu al tot boven de schuur uitgegroeid en vertoont de eerste vorming van bloemaren.

Geen opmerkingen: