zaterdag 17 september 2011

Barcelona 2011: Dag 1

In de week van 7 t/m 14 september hebben Myra en ik de Spaanse miljoenenstad Barcelona bezocht. Het is een week vol zomerse warmte, cultuur, kunst, sport, strand en blaren op de voeten geworden. In de vroege avond van 7 september vlogen we op Barcelona,

en vanaf het vliegveld was het nog circa 30 minuten reizen met de bus naar ons hotel in het uiterste westen van de metropool (de wijk Sant Joan Despí). We verbleven in Hesperia Sant Joan Suites, alwaar we een appartement met kitchenette op de vierde verdieping hadden.

Op donderdag gingen we na een goed ontbijt in het hotel met tram en metro naar het centrum (ca 40 minuten reizen) en als eerste gingen we de omgeving van het Plaça d'Espanya verkennen. Op het dak van de oude arena heb je een geweldig overzicht over de omgeving met het Museu Nacional d'Art de Catalunya en de berg Montjuïc.


Bovenop Montjuïc hebben we het Olympisch stadion Lluís Companys, het kasteel van Montjuïc en de Botanische Tuin bezocht.



Met de kabelbaan zijn we vervolgens weer naar beneden gegaan:

De middag hebben we vervolgens doorgebracht in het beroemde Park Güell. Het uitgestrekte, door Antoni Gaudí ontworpen park, bevindt zich op een heuvel buiten het centrum. Ondanks dat waren we, zoals op onderstaande foto's te zien is, bepaald niet alleen in dit park.



Deze dag hebben we dus vooral bezienswaardigheden buiten het centrum bezocht, maar mede dankzij het goede metronetwerk was de bereikbaarheid redelijk goed. Toch hebben de kilometers lopen al wel tot de eerste blaarvorming geleid, vooral bij Myra.
Qua weer was het even omschakelen van de herfstachtige condities die we gewend waren in Nederland naar hoogzomerse temperaturen in Barcelona. In de ochtend zorgden wolkenvelden ervoor dat we langzaam konden wennen aan de Spaanse zon, maar in de middag was van bewolking bijna geen sprake meer.
's Avonds hebben we het diner op een terras in de wijk van ons hotel genuttigd.

Geen opmerkingen: