maandag 19 september 2011

Barcelona 2011: Dag 4

Zondag 11 september, een beladen datum natuurlijk. We keken dan ook niet helemaal vreemd op dat we overal beveiliging en politie zagen, vooral in het openbaar vervoer en het centrum van de stad. Maar er bleek iets anders gaande, 11 september is La Diada Nacional de Catalunya (Dag van de Catalaanse Nationaliteit) en dat leverde o.a. optochten, herdenkingen, toespraken en protesten op. Naar het schijnt zijn er zelfs Spaanse vlaggen in brand gestoken.
Juist op deze dag hadden we een wandeltocht door de historische wijk Ribera/El Born op het programma staan. We kwamen dan ook geregeld in vlaggenparades en ander nationalistisch vertoon terecht.







Uiteindelijk hebben we in de middag het drukke centrum weer verlaten en zijn we naar het noorden van de stad gegaan. Eén van onze reisgidsen had als tip namelijk een verborgen park; Parc del Laberint. Het park is enkele eeuwen geleden aangelegd en bevat meerdere beelden, historische panden en verborgen waterstroompjes. Meest in het oogspringend was natuurlijk het labyrint zelf.



Bij het verlaten van het park kwamen we nog twee "wilde" zwijnen tegen die ogenschijnlijk vrij rondliepen en door omwonenden gevoerd werden:

's Avonds bleken alle restaurants in de buurt van het hotel gesloten te zijn i.v.m. de feestdag, behoudens de lokale chinees. We hebben dan ook maar een afhaalmaaltijd genuttigd, die overigens prima smaakte. De zonsondergang deze avond was bijzonder kleurrijk:

Verder werd er de hele avond in de stad luid vuurwerk afgestoken, maar daar hebben we niet veel van gezien.

Geen opmerkingen: