zondag 18 september 2011

Barcelona 2011: Dag 2

Een nieuwe dag: tijd voor de oude binnenstad! Eén van onze reisgidsen had een stadswandeling door de Barri Gòtic, een deel van de historische stad (Eeuwen geleden wás dit Barcelona, voordat de overige districten bij de stad zouden horen). Lekker slenteren door de smalle straatjes met af en toe een bezoek aan een museum, kerk of winkeltje.

Een bezoek aan de oude markthal La Boqueria mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Ik vind het altijd wel wat hebben, vooral de kramen met uitgestalde zeefauna.



Deze markthal bevindt zich trouwens aan La Rambla, een brede wandelboulevard van 1 km die vanaf Plaça de Catalunya naar zee loopt, een laan waar vrijwel elke toerist tijdens een bezoek aan Barcelona komt. Veel levende standbeelden en kunstenaars, maar je moet er van houden.

Aan het einde van La Rambla bevindt zich een hoog reikend standbeeld van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus, die hier als held binnengehaald werd na de ontdekking van Noord-Amerika:

Vervolgens zijn we het havengebied ingelopen,

om een bezoek te brengen aan het Aquarium van Barcelona. Helaas voor mij als liefhebber van zoetwateraquaria, waren er alleen zeewaterbassins te zien. Het aquarium, geopend in 1995, telt vijfendertig bassins met zes miljoen liter zeewater, elfduizend vissen waaronder ook een tiental haaien, kreeftachtigen en weekdieren. Het aquarium pretendeert het grootste van Europa te zijn. Ieder bassin simuleert een ander zeegebied. Meest spectaculair was natuurlijk het grootste bassin met haaien waar je als bezoeker min of meer onder doorloopt:

Onderstaand filmpje heeft Myra geschoten. Ze was hoorbaar onder de indruk :)

Minder fraai was een ruimte met pinguïns, de vogels kregen geen daglicht te zien, leek het.
Daarna zijn we verder langs het lange strand gelopen in de richting van de Olympische Haven:


Na een heerlijk diner in de stad zijn we 's avonds weer naar Plaça d'Espanya gegaan om een bezoek te brengen aan de magische fontein (Font Màgica). Deze fontein werd ontworpen door de Catalaanse Carles Büigas voor de Wereldtentoonstelling van 1929 die plaats vond rondom de Montjuïc. De centrale fontein werd gebouwd om te laten zien wat er allemaal met gefilterd licht mogelijk is. In de loop der tijd raakten de fonteinen verwaarloosd, maar voor de Olympische Spelen van 1992 werden ze compleet gerestaureerd.
Tegenwoordig zijn de fonteinen een toeristische trekpleister, vooral in de zomerse avonduren wanneer de fonteinen prachtig verlicht zijn en dat wilden wij natuurlijk ook graag een keer met eigen ogen zien. En we bleken niet de enige, het was er afgeladen vol. Maar het was dan ook behoorlijk spectaculair, al was de muziekkeuze niet altijd passend.

Met mijn compact camera heb ik een filmpje van slechte kwaliteit gemaakt, ook kon ik er geen geluid mee opnemen. Maar het geeft wel een aardig beeld en via YouTube heb ik ook nog een beetje muziek weten toe te voegen:

Daarna namen we de metro en tram weer naar Sant Joan Despí, de wijk van ons hotel.

Geen opmerkingen: